Gent – Vorselaar 97 Km

Ik nam vanmorgen de F4 route richting Antwerpen en ging dan verder langs het Albertkanaal naar huis. De F4 route is misschien niet de mooiste route, ze loopt vooral langs de spoorlijn Gent – Antwerpen, maar het is er wel veelal vlot, aangenaam en verkeersarm fietsen. De mooiere route loopt langs de Schelde tot aan de Rupel en verder langs de Nete maar die is ook nog een stuk langer en omvat een handvol veerbootjes, niet meteen de vlotste dus.
In Lokeren week ik even af om eens naar de Heirbrugmolen te gaan kijken. Ik zie deze molen altijd vanuit de trein maar voor de fietsroute ligt hij aan de verkeerde kant van het spoor en ik maakte nog nooit de nodige extra lus, tot vandaag dus. Ook in Zwijndrecht week ik nog even af, deze keer op zoek naar een broodje.
Echt vlot ging het vandaag niet meer vanaf Antwerpen. Om te beginnen bleken aan de Sint-Annatunnel zowel de lift als de roltrappen buiten werken te zijn vanwege renovatiewerken. Één trap was, in stilstand, wel beschikbaar als gewone trap maar naar 36 meter diep met ruim 20 Kg fiets zag ik niet erg zitten, ik keerde dan liever een stuk terug naar de Kennedytunnel. Ook aan het eind van de kaaien liep het niet helemaal goed omdat aan de werken aldaar de aanduidingen van de wegomleiding niet helemaal duidelijk waren. Het toppunt kwam echter langs het Albertkanaal. Nu is het daar al jaren een gewoonte van telkens weer nieuwe omleidingen maar degene die deze ineen puzzelde hield niet echt van fietsers geloof ik 😉 .
Ik werd in Antwerpen wel geraakt door een vleugje nostalgie bij de aanblik van de M477 Oudenaarde, die schijnbaar een nieuwe ligplaats kreeg. Ik deed dan wel mijn legerdienst, ruim 40 jaar geleden, op de M475 Tongeren en 485 Andenne, als ik me goed herinner, maar het bleef wel in hetzelfde Squad 219.
Er stond weer de hele dag een vrij stevige wind uit de verkeerde richting.

https://www.strava.com/activities/7017391501

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s