Siglufjordur

Onze eerste stop vandaag was Glaumbaer, een oude boerderij die gebouwd is uit turf en hout. Vroeger werd in IJsland overal zo gebouwd maar de meesten zijn verdwenen. Deze is wel overgebleven en gerestaureerd, ze werd nog actief bewoond tot in de jaren 50 van de vorige eeuw.
Een stuk verderop maakten we een wandelingetje langs de zee.
Even na de middag kwamen we aan in Siglufjordur, weer een stadje met een kleine 1500 inwoners, waar we eerst lunchten. Op aswoensdag trekken de kinderen in IJsland verkleed door de straten om te zingen voor een snoepje of een drankje. Het is een beetje een combinatie van carnaval met het nieuwjaarszingen zoals we dat in de Kempen kennen, alleen zingen ze hier enkel voor winkels en bedrijfjes maar niet op prive adressen.
Na de lunch reden we net buiten het stadje voor een wandelingetje in de vallei voor we naar ons hotel trokken maar dan geen wandeling zoals wij die gewoon zijn, wel eentje op sneeuwschoenen.

https://www.strava.com/activities/6762411184

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s