Boom 7 Km

Vandaag reed ik met moeder op verplaatsing om te wandelen bij de steenbakkers in Boom. Ik las een tijdje geleden dat de “Steenbakkerstunnels herontdekt” wandeling verkozen was als wandeling van het jaar en dat leek me dus wel de moeite om eens te gaan bekijken. Eigenlijk betreft het een knooppunten wandeling waarvan je de route online kunt terugvinden. De volledige wandeling is 17 Km, toch wel wat veel voor moeder, maar ze bestaat uit twee lussen met een verbindingsstuk tussenin en één van die lussen moest wel lukken. De eerste lus gaat langs “De Schorre” en de tweede langs de oude steenbakkerijen, hoewel De Schorre een mooie omgeving is gaf ik toch de voorkeur de oude steenbakkerijen. We konden daarvoor inpikken bij het station van Boom.
Het werd echter geen onverdeeld succes. Het begon al bij de heenrit, door allerhande eenrichtingsstraten bleek het moeilijker dan verwacht om het station te vinden. Het station is ondertussen eigenlijk ook onbestaande, zoals zovelen tegenwoordig, maar we konden er wel de auto kwijt. Ons eerste deel van de wandeling, een deel van het verbindingsstuk tussen de twee lussen, was ook al weinig aantrekkelijk en de knooppunten werden er niet overal even goed weergegeven. Het werd er misschien ook niet beter op toen ik een eind verder, een beetje onoplettend, een verkeerd knooppunt volgde. We kwamen zo wel even op de Rupeldijk maar omdat we ondertussen nogal wat te ver gegaan waren zouden we op de terugweg het voorziene bosgedeelte laten vallen. Anderzijds was de Rupeldijk in de huidige omstandigheden wel duidelijk beter te bewandelen dan de boswegen, die we op de terugweg wel konden zien. Hoe dan ook, ik denk niet dat ik de wandeling zou verkiezen tot de wandeling van het jaar.

https://www.strava.com/activities/6359366437

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s