Bergen – Ieper 125 Km

Het mooi fietsweer bleek vandaag alweer voorbij te zijn. Bij het vertrek was het kil en grijs maar de regen, waarmee ik nog was opgestaan, was tenminste gestopt. Na de middag werd het wat afwisselender met af en toe een straaltje zon maar ook dikwijls erg donkere wolken. Ik hield het, op af en toe een paar verdwaalde druppels na, wel droog.
Ik hield deze keer de langste rit voor het slot. Ik had voor deze rit op voorhand een knooppuntenroute naar Menen uitgewerkt, in Menen ben ik terug thuis in eigen streek en kon ik zelf wel verder.
De rit ging veel langs het water. Ik kwam wel een paar keer het typische verschijnsel tegen dat de weg afgesloten was zonder verdere aanwijzingen. De eerste keer kostte het me wat extra kilometers voor ik het spoor terug gevonden had. Een tweede keer bleek er wel een omleiding te zijn al was die niet overal even duidelijk, al zeker niet in het begin. In Doornik was er ook nog een kleine situatie maar die is er al jaren en die kende ik al, ik passeerde er al wel eens meer. Ik moest ook een paar onaangename voetgangers-/fietsbruggen over. Ze waren al even bangelijk om terug naar beneden te komen als lastig om er op te raken. Bij een volle bepakking zou me er niets gerest hebben dan afladen en enkele keren heen en weer te gaan.
Bij het naderen van Lauwe besloot ik om de rest van mijn route naar Menen niet meer te doen maar via Wevelgem en Moorsele te rijden. Mogelijk iets verder dan via Menen en verder langs de grote weg, waar ik ondertussen aan dacht, maar wel wat leuker via de kleinere wegen.
Het was vandaag een lange en lastige dag. De wind was geregeld toch wel erg onaangenaam.

https://www.strava.com/activities/5856939497

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s