Vorselaar 42 en 3 Km

Vandaag voor de gezondere optie gekozen met een rustig ritje met de andere fiets. Het ging richting Lier. In de richting Lier wist ik wel nog de nodige kleinere weggetjes. Ik wou nog wat kleiner gaan over de Kesselse Heide maar dat werd me verboden. In Lier reed ik, voor de nostalgie, nog eens door de stad. Het ging onder andere langs de, ondertussen gesloten, Normaalschool met internaat. Dit internaat was destijds als 12-jarige zowat de eerste stap in de grote wijde wereld buiten ons dorp in de Kempen. Verder reed ik nog eens langs “Het Voske”. Het Voske was 44 jaar geleden een populair snoepwinkeltje tussen de Normaalschool, waar ik dus op internaat zat, en het RITO waar ik school liep. Het winkeltje is al een tijdje dicht maar was zodanig legendarisch dat het gebouw, nadat het binnenkort tot luxewoning zal omgebouwd worden, de naam Het Voske zal blijven houden. Van Lier ging het dan langs het Netekanaal richting Viersel en verder naar huis.
Vanavond paste er weer een wandelingetje tussen Blokken en Switch. Ook om 7 uur doet het nog deugd om in de schaduw van het bos te komen.

https://www.strava.com/activities/3670180462

https://www.strava.com/activities/3670183720

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s