Ieper – Vorselaar 171 Km

Vandaag mijn crossfiets terug overgebracht naar Vorselaar en ik heb dat dus, ongeacht het weer, gewoon fietsend gedaan. Ik had daarvoor 3 redenen: ten eerste had ik mij erop ingesteld om te fietsen en kan dan vrij koppig zijn, ten tweede had ik geen zin om in deze corona tijden met mijn fiets op de trein te gaan en ten derde zou ik normaal ondertussen ruim vijf weken onderweg geweest zijn en ergens in Noorwegen zitten en daarbij ongetwijfeld ook al wel eens nat geworden zijn. Dat kon vandaag dus ook wel eens.
De rit begon best goed, wel een beetje licht gedruppel maar niets ernstig. Na 40 Km, aan de Leie begon het echter te regenen en nog eens 15 Km verder, in Deinze, kreeg ik mijn eerste stevige bui. Ik weet nu dat je dus inderdaad effectief buien kunt krijgen in de regen. Na een goed kwartier, schat ik, was de bui over en bleef het nog wat gewoon regenen tot het nog wat verder gewoon stopte met regenen. Het bleef dan best goed en droog, tot Antwerpen. In Antwerpen had ik aanvankelijk best wel wat geluk. In 3 richtingen werd het extreem donker maar ik ging naar de betere richting. Ik kreeg wel even de rand van een ongetwijfeld zware bui maar het zag er even veel erger uit. De wolken sloten later ook in mijn richting wel en ik kreeg toch nog een behoorlijk stevig buitje maar lang niet zo erg als dat het eerder dreigde. Ook deze bui ging vrij vlug over in wat lichtere regen voor het weer terug stopte.
Al bij al is het dus nog best meegevallen met die regen en bovendien stond de wind erg gunstig.

https://www.strava.com/activities/3567924215

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s