Vorselaar 6 en 11 Km

Het was vanmorgen vroeg dag. Ik vertrok even voor 7 uur om de trein van 7u16 te nemen. De trein zou niet doorrijden tot in Antwerpen, vanwege werken was er geen treinverkeer tussen Lokeren en Sint Niklaas. Er waren vervangbussen maar de betere optie was om in Sint Pieters over te stappen op de trein van Oostende die, met een omleiding langs Mechelen, wel doorreed naar Antwerpen. Deze trein vertrok goed 20 minuten later dan deze van Poperinge en de omleiding zorgde ook nog voor een langere rijtijd maar die werd gecompenseerd door het feit dat hij nu geen haltes had tussen Gent en Berchem. Al bij al viel de vertraging dus best mee, ook al omdat ik in Berchem een goede aansluiting had. Het laatste stuk ging weer te voet maar voor de gelegenheid stapte ik eens af in Bouwel, een halte 7 minuten vroeger en een beetje dichter bij huis. Zo was ik tegen half twaalf bij moeder.
Na de middag deed ik met moeder en broer een kleine wandeling door het bos om daarna, na nog een tas koffie, omstreeks 4 uur door te stappen naar Herentals.
Vorselaar bleek vandaag goed gelegen te zijn, vrijwel direct na het vertrek in Herentals zag ik door het raam natte wegen terwijl ik, op een paar verdwaalde druppels in de vroegere namiddag na, geen regen gehad heb.
Op de terugweg zorgde de omleiding al helemaal voor geen vertraging. In normale omstandigheden heb ik in Berchem een overstap van bijna een uur maar de trein naar Oostende vertrekt er 40 minuten vroeger, waardoor ik dus ruim op tijd in Gent was om over te stappen naar Poperinge. Er restte me zelfs voldoende tijd om buiten het station, en dus zonder mondmasker, een frietje te gaan eten. De eerste frieten in 8 weken 🙂 .
Bij aankomst in Ieper was het ineens koud en guur. Even voor 21 uur was ik terug thuis. Ik ben dus zo’n 14 uur onderweg geweest, met enige speling: 4,5 uur heen, 4,5 uur ter plaatse en 4,5 uur terug. Misschien dat we de volgende keer, als de cijfers goed blijven evolueren, de maatregelen toch wel een beetje rekken met een overnachting.

https://www.strava.com/activities/3431627630

https://www.strava.com/activities/3431636610

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s