Glentanner – Lake Tekapo 63 Km

Ik heb er gisteren echt wel die ene goede dag ertussen getroffen. Vandaag was het terug naar zwaar bewolkt met veel wind, ik zou mezelf stevig moeten overtuigen hebben om naar boven te fietsen. De helikopters waren er trouwens ook nog niet uit of ze vandaag zouden vliegen, ze waren alvast nog niet uit de hangars terwijl ze gisteren tijdens mijn ontbijt al opstegen voor de eerste vluchten.
De andere kant uit ging het wel beter, met die stevige wind in de rug. Ik werd de heuveltjes zowat op geblazen.
Na goed 50 Km liep het echter fout. De kabel van mijn achterversnelling begaf het, waardoor ik achteraan dus enkel nog de zwaarste versnelling heb. Met het Nieuw Zeelandse plat, zwaar vals plat dus, en de stevige wind ondertussen op de kop was dat niet echt te doen, er werd veel gewandeld. Een stuk verder, tijdens een van die wandelstukken, stopte een paar Zwitserse dames met een camper en die hebben me dan een lift gegeven voor de laatste 20 Km naar Tekapo. Een fietswinkel hebben ze hier niet echt maar er is wel een bedrijfje dat fietsen verhuurd en waar ik wel terecht kon voor assistentie. Bijkomend probleem is dat de kabel in de shifter afbrak en dat ze hier meer gespecialiseerd zijn in mountainbike. We hebben samen de nieuwe kabel nog niet echt in orde gekregen, mogelijk blokkeert het topje van de oude kabel ergens het schakelen ofwel hebben we de nieuwe kabel niet helemaal goed gepositioneerd. Vanavond komt er iemand anders langs die meer op de hoogte is van wegfietsen.
Trouwens is mijn fiets niet de enige die opspeelt, het “klavier” van mijn telefoon is er ook mee gestopt. Dat betekent dus dat ik mijn telefoon niet op de wifi zal krijgen als er een paswoord gevraagd wordt en dus ook mijn ritten niet direct on-line zal krijgen.
Nog trouwens ben ik, uiteraard, niet de enige die af te rekenen krijgt met de omstandigheden en beslissingen moet nemen. Ik ben ook “Mary’s on the run” zo wat blijven volgen en die heeft ook een beslissing moeten nemen in haar tocht door Nieuw Zeeland..

https://www.strava.com/activities/2942248093

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s