XL sportrit 202 Km

Eén donderdag per maand eet ik niet in de Kersecorf. Het is dan “kookmoment” waarbij het de bedoeling is om samen, onder begeleiding, de maaltijd te bereiden en daar heb ik geen behoefte aan. Ik zou dan nog eens een bezoekje aan de ex-collega’s kunnen brengen en daar eten maar omdat de stevige rit van zaterdag zo goed meegevallen was en het weer nog best goed is leek het me een goed idee om nog een ritje uit die oude doos boven te halen, een extra lang ritje. Een rit die ik ook vroeger maar sporadisch eens deed en de laatste keer was zowat 2,5 jaar geleden geloof ik.
De rit begon net zoals zaterdag, naar Kortrijk en dan langs het kanaal Kortrijk – Bossuit naar de Schelde. Waar ik zaterdag al vlug de Schelde verliet om de Vlaamse Ardennen in te gaan daar ging het nu verder langs het water naar Oudenaarde en verder, helemaal tot aan Gent. In Gent was het dan opletten om de juiste afslag te nemen voor het kanaal Gent – Oostende. Eigenlijk wijst het zichzelf uit, je fietst langs een kanaal en je moet verder langs een ander kanaal. Dat betekent dat die kanalen ergens moeten kruisen en er dus niet veel mis kan gaan maar je doet die verbinding nu eenmaal niet zo vaak en dat stuk langs de R4, tussen het fietspad en het kanaal, duurt wel erg lang. Je geduld wordt behoorlijk op de proef gesteld. Bijna had ik mijn afslag toch gemist maar ik merkte het nog net op tijd. Even verder kwam ik dan op mijn klassieke Gent – Ieper route. Terug voorbij Kortrijk liep mijn route net als zaterdag opnieuw langs Wervik, deze keer omdat ik de 200 Km wou ronden en van Bissegem rechtstreeks naar Ieper was dan onvoldoende. Op het einde ben ik ook nog wat extra rond gereden voor die symbolische 200 grens, schijnbaar ben ik toch nog gevoelig voor enige symboliek. Op het einde moest ik mij nog spoeden want de batterij van mijn GPS was stilletjes aan het uitdoven, ik kwam nog net rond. Eén van de eerste ritten die er mee registreerde was er eentje van 16 uur, goed 2 jaar later kom ik nog aan een rit van goed 7 uur. De GPS is in die 2 jaar natuurlijk intensief gebruikt en de batterij al dikwijls heropgeladen maar het verval is toch groot.
Het was meer dan 2 jaar geleden dat ik nog eens een 200 reed, tot zaterdag was het meer dan 2 jaar geleden dat ik nog eens 150 Km reed. Het was leuk om nog eens te doen maar ik ga er nu toch ook weer geen gewoonte van maken hoor.

https://www.strava.com/activities/2722371233

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s