Geiranger

Vandaag deden we een uitstap vanuit Geiranger. Van alle fjorden in Noorwegen is de Geirangerfjord waarschijnlijk de bekendste, al zullen de kenners misschien ook de Lyse- en de Naeroyfjord noemen. Het weer wou vandaag echter echt niet mee, met een echte regen / sneeuw dag.
Aan land gaan deden we vandaag met de sloep. Er kan in Geiranger maar één cruiseschip enigszins aan “de kaai” en wij waren vandaag de tweede in de rij en werden dus naar land gevaren. Na een korte fotostop met zicht op de fjord ging het richting Dalsnibba. Dalsnibba is een bergtop / plateau met een hoogte van 1.500 meter in de buurt van Geiranger. Ik ben er, veel, vroeger al eens geweest met de moto en wist dus wat ik kon verwachten. Vandaag viel er echter niets te zien vanwege een volledige “whiteout”. Toen we van de berg terug op de grote weg kwamen vertelde onze gids dat ze de berg, die via een korte tolweg te bereiken is, net gesloten hadden. Ze rijden momenteel niet meer met winterbanden en er viel stilaan toch behoorlijk wat sneeuw op de soms steile weg. Het is jammer dat we niet te zien kregen wat we mochten verwachten maar anderzijds was het toch weer een interessante ervaring en dus een geslaagde dag. Of de motards de ervaring ook interessant vonden weet ik niet zeker. Na de middag, toen we al terug aan boord waren, klaarde het even op maar dat duurde niet erg lang, al snel regende het terug.
Voor mij persoonlijk waren we hier eigenlijk een dag te laat. Het was gisteren, dag op dag, 10 jaar geleden dat ik hier met de fiets passeerde, dat zorgde bij mij toch voor een beetje nostalgie. Ook toen ik zicht kreeg op de weg waarlangs ik toen Geiranger verliet. Het ging altijd wel ergens op en af in Noorwegen maar deze klim was zeker één van de lastigste die ik tijdens die trip deed. Ik heb toen dikwijls geklaagd over het weer maar vandaag dus moeten vaststellen dat het nog erger gekund had 🙂

Een gedachte over “Geiranger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s