IJzerbroeken 75 Km

Na een natte ochtend brak tegen de middag eindelijk de zon door, geschikt dus voor een fietstocht. Ik deed dat weer met camera en liet me daarbij nog eens een stuk gidsen, bij het Eversambos pikte ik in op de IJzerbroeken fietsroute en die volgde ik tot aan “De Boot” in Keiem. Deze gaat natuurlijk door bekend gebied maar ik kwam hier en daar toch op enkele wegen waar ik zelden of nooit passeer.
De regen was dan wel overgetrokken maar de wind was dat allerminst, die blijft stevig tegenwerken.
De grotere roofvogel die ik tegenkwam zou een bruine kiekendief moeten zijn. Thuis gekomen ging ik op het internet op zoek naar roofvogels met een groene tag en kwam op een website van 2013 waarin vermeld werd dat jonge bruine kiekendieven gemerkt werden met “wingtags”. Ik weet niet hoe oud zo’n kiekendief wordt maar mogelijk is dat daar dus nog een exemplaar van.

https://www.strava.com/activities/8895357757

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s