Palingbeek 15 Km

Ik heb lang getwijfeld maar uiteindelijk beoordeelde ik het weer, met nog steeds behoorlijk stevige windstoten en grijze wolken waaruit mogelijk wat gemiezer zou komen, toch als te weinig fietsvriendelijk. Het gemiezer zou wel uitblijven maar het bleef toch behoorlijk winderig en grijs.
Terwijl ik “bezig” was met een roofvogel, hoog in de lucht, zag ik plots een drietal reeën voorbij zoeven. Ik was er helemaal niet klaar voor, en had vanwege de voorziene luchtfoto totaal verkeerde instellingen op de camera, maar in een reflex kon ik nog net een schim van de laatste vastleggen. Ze raasden echter in de richting waarin ikzelf ook ging en een beetje verder kreeg ik een tweede kans toen ze terugkeerden op hun stappen. Nog niet ideaal, tussen de bomen, maar tenminste wel duidelijk. Ze waren met drie maar ik kreeg er maar twee van in beeld. Ik kon nu overigens ook zelf vaststellen dat een ree zich niet laat tegenhouden door een afsluiting, gewoon vanuit stilstand erover. Ik stond er ook van versteld hoe geruisloos dit alles verliep, vooral de eerste passage was echt wel dichtbij maar ik hoorde niet het minste geluid. Er stond natuurlijk ook wel wat wind, wat misschien het geluid wat maskeerde. Dit alles vond trouwens plaats aan de andere rand van de Palingbeek. Ik zag daar nog niet eerder reeën maar had wel altijd al het gevoel dat het er een goede omgeving voor zou zijn, daarom dat ik de lus ook vandaag weer in mijn route opnam.

https://www.strava.com/activities/8592908659

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s