Udon Thani 15 Km

Het leek er even op dat een dag in Udon Thani een vergissing was, als toerist heb je hier eigenlijk weinig te zoeken, maar uiteindelijk vond ik het wel een interessante dag in een middelgrote Thaise provinciestad.
Ik begon met een klein ritje rond de stad. De voetpaden langs de hoofdstraat waren ’s morgens tot één grote marktplaats hervormd. Mijn eerste doel was Wat Pothisomphon, een groot tempelcomplex. Er was daar één of andere soort ceremonie of processie aan de gang maar ik heb geen idee wat het allemaal betekende. In enkele parken, rond een paar meertjes, hebben ze mooie fiets- en wandel-/looppaden aangelegd, die best goed gebruikt worden. Koersen kan je er wel niet doen 😉 . Aan het kleinere meertje was een tempeltje met nogal wat aandacht voor de dieren en ook een beetje voor de militairen, al zie ik niet direct de link tussen zebra’s en olifanten enerzijds en militairen anderzijds 🙂 .
Na mijn ritje wandelde ik dan naar de “modernere” kant van de stad, Udtown, waar er nogal speciale aandacht is voor Christmas. Je er de hippere winkels en ook onze ketens zoals McDonalds, Pizzahut, Starbucks, … Ikzelf hield het er wel bij noodles en Amazon. Ik ontmoette er ook Nicolas, een jonge Franstalige Belg die “of all places” Udon Thani gekozen heeft om zich te vestigen als chocolatier. Ik mag dan vermoedelijk momenteel de enige toerist zijn hier maar er hebben zich wel nog wel meer expats gevestigd in Udon Thani, ik zag er nog wel onderweg.
Nu we het toch zo’n beetje over het dagelijkse leven hebben: ook hier, en in Laos, zijn de Take aways en Deliveroos van deze wereld geland. Hier noemen ze dan wel vooral Grab en Food Panda. Er zijn hier dus mensen die de kost verdienen door met hun scooter maaltijdjes van pakweg 2-3 € op te pikken, rond te rijden en af te leveren.

https://www.strava.com/activities/8261364020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s