Dikkebus Vijver 15 Km

Het zag er vandaag erg mooi uit maar er stond nog steeds die, bij momenten, stevige wind en dus koos ik toch maar weer voor een wandeling, nog eens naar die andere vijver. Zillebeke is dus de “gewone” vijver en Dikkebus de “andere” 🙂
Op de terugweg wandelde ik nog even langs de vesten, altijd met de stille hoop om nog eens een ijsvogeltje te kunnen schieten. Ik zag ze in het verleden, nog voor dat ik er ooit een foto van kon schieten, al wel eens per twee passeren maar kan nu ook officieel bevestigen dat er inderdaad minstens één paartje zit 🙂 . Waar ik ze vandaag zag, zag je ze overigens niet zomaar per toeval. Je moest er daarvoor echt wel naar uitkijken. De verste had ik aanvankelijk, in de donkere schaduw, zelfs nog niet gezien. Het was pas toen ik op mijn toestel de eerste foto’s bekeek, je neemt zulke foto’s altijd wel in series voor de zekerheid, dat ik merkte dat er twee zaten en daarna inderdaad de tweede ook “live” opmerkte. Ik had daar trouwens de tijd voor want ze bleven er rustig zitten. “Ooit” is overigens maar van vorig jaar geleden, mijn eerste ijsvogel dateert maar van 22 december vorig jaar. Ondertussen lijkt het wel bijna een gewoonte geworden 🙂 .
Het was trouwens een goede fotonamiddag met een paar ijsvogeltjes, enkele leuke roofvogels en een, weliswaar wat minder geslaagde, specht.

https://www.strava.com/activities/7997547911

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s