Nieuwpoort 99 Km

Ik reed vandaag op dikke banden naar Nieuwpoort, ik wou nog wel eens naar het leven in de IJzermonding gaan kijken. Ik passeerde onderweg ook langs de Viconia Kleiputten bij Stuivenkenskerke, in principe ook een groot vogelhabitat, maar dat was een maat voor niets. Bovendien leek het erop alsof het rondom volledig afgesloten is. Ook het leven in de IJzermonding viel een beetje tegen maar dat was misschien ook een beetje omdat het, zo leek me, hoog water was. Er is dan weinig plaats voor de vogels aan de kant van Nieuwpoort en die aan de overkant zijn dan nog wat verder weg. Nog een beetje verder aan de overkant, in Kamp Lombardsijde, was het een heel klein beetje oorlog, er werd duchtig op los geschoten 🙂 .
Het mag dan wel enigszins tegengevallen zijn, ik spotte wel een leuk vogeltje dat ik dacht dat ik nog niet eerder zag. Het schijnt een drieteenstrandloper te zijn en volgens de beschrijving zag ik ze al wel eens eerder in winterkleuren, eerder grijs, op het strand verderop.
Al bij al was het dus een mooie en succesvolle dag, waarbij ik naar goede gewoonte eindigde met teveel foto’s 🙂 .

https://www.strava.com/activities/7081398976

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s