De Blankaart 51 en 3 Km

Gisteren werd uiteindelijk de dag zonder vanwege het weer. Het betrof dan ook niet zomaar wat motregen maar een opeenvolging van stevige buien.
Na nog wat vroege sneeuw, overgaand op regen, zou het vandaag wel een mooie dag worden en daar zou ik maximaal gebruik proberen te maken. Ik zou nog eens naar Woumen rijden om daar de klassieke Blankaart wandeling te doen en daarbij hopen dat ik dat ook zoals gepland kon doen, er was nogal wat sprake van wateroverlast in de Westhoek en dan zit je rondom de Blankaart natuurlijk in gevoelig gebied. Op de heenweg zou ik de wat langere route langs de Knokkebrug nemen en dat ging alvast vlot, zij het wat lastig vanwege de wind. Wel viel onmiddellijk de hoge waterstand van het Ieperleekanaal op, dat stond zowat tot aan de rand.
In de Blankaart was al snel duidelijk dat de klassieke wandeling niet zou lukken. Ik nam dan in de omgeving van het bezoekerscenter wat extra paadjes links en rechts om toch wat proberen te spotten maar het was er erg stil. In de verte merkte je wel wat eenden en ganzen maar in de buurt was weinig speciaals te zien.
Normaal zou ik op de terugweg de directere weg naar Ieper genomen hebben maar aangezien de wandeling op vrijwel niets uitdraaide, deed ik er nu toch maar wat extra fietskilometers bij.

https://www.strava.com/activities/6321884843

https://www.strava.com/activities/6321946281

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s