Nieuwpoort 89 Km

Op deze betere dag van de week heb ik nog eens voor een dikke banden daguitstap gekozen. Ik reed naar Nieuwpoort om nog eens de zee en, eigenlijk vooral, de IJzermonding te zien. Die IJzermonding baadt in het leven, het is daarom des te jammerder dat het toen ik er in de lente eens met moeder langs wandelde zo grijs en regenachtig was dat er vrijwel niets te zien was.
Ik reed langs de linkeroever en de Frontzate naar ginder en kwam langs de rechteroever terug. De terugrit was daarbij een pak moeilijker dan de heenweg, niet zozeer door de toenemende kilometers als wel vanwege de windkracht en -richting bij het terugkomen.
Tegen 2 uur begon de bewolking wat toe te nemen en de wind aan te trekken, stilaan tijd om terug te keren dus. In het heenrijden had ik mijn fiets GPS gebruikt maar toen ik die na de lunch terug opzette kreeg die kuren, hij scheen bij een stop telkens zijn verbinding met de satellieten te verliezen, en dus zette ik deze maar af en schakelde om terug te komen maar op plan B over, de GPS op mijn horloge. Ik heb dus een afzonderlijke heen- en terugrit.
Aanvankelijk was het de bedoeling om op de terugweg ook nog rond De Blankaart te rijden maar omdat het al een goede dag geweest was, en eigenlijk vooral omdat ik al wel genoeg had van die wind op de terugweg, koos ik maar voor een wat directere route.
De terugweg was dus wreed lastig maar in zijn gehele was het een mooie dag, waarbij ik natuurlijk veel te veel foto’s nam en waar ik dus ook na thuiskomst nog even mee bezig was. Ik heb er ook na grondige selectie en filtering nog te veel over maar verder filteren kreeg ik niet meer over mijn hart 🙂 .
Bij het vertrek zag ik langs het kanaal, tussen de 2 sassen, nog eens een ijsvogeltje. Ik zag het zelfs even mooi op een tak zitten maar niet lang genoeg om tijdig mijn camera boven te halen 😦 .

https://www.strava.com/activities/6032833711

https://www.strava.com/activities/6032872719

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s