Waregem – Vorselaar 120 Km

Vandaag een keer een beetje vervroegd naar de Kempen gereden. De jongste is nog eens een week van huis en ik ga hem nog eens vervangen. Ik zou ook wel voor de volledige week gegaan zijn maar had deze voormiddag eerst nog een tandartsafspraak na te komen.
Aan een volledige rit naar huis, met rugzakje, ben ik (nog) niet toe maar een deel zag ik wel zitten. Ze spraken op de weerberichten al wel een hele week over “kans op een lokale bui” maar buienradar en ik hadden er vertrouwen in dat het allemaal wel zou meevallen met die buien, wat gisterenavond uiteindelijk ook bevestigd werd door de weerman van VTM.
Ik had vanuit de trein al dikwijls de mooie fietspaden langs de spoorweg tussen Waregem en Gent gezien en dus leek Waregem me wel een goed vertrekpunt. Die fietspaden maken deel uit van de F7 van Kortrijk naar Gent maar de aanduidingen van de F7 zijn ver ondermaats. In de omgeving van het station in Waregem zijn er een paar kleine en in Deinze kwam ik ook een bord tegen maar verder vrijwel niets. Af en toe, waar er even geen fietspad was, was het dus een beetje met de natte vinger. De F7 bestaat dus vooral virtueel, pas vanaf De Pinte komt hij echt tot leven met degelijke aanwijzingen. In Gent moest ik dan zelf even de weg vinden naar Dampoort om daar de F4 naar Antwerpen te vinden. De F4 is een voorbeeld over hoe het wel moet, perfect aangeduid van begin tot einde. Zelfs het slot tegen Antwerpen is ondertussen in orde, dat liet vroeger nog wat te wensen over.

https://www.strava.com/activities/5161050148

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s