Vorselaar – Herentals 8 Km

Vandaag nog eens een fietsloze dag, vanwege de terugkeer naar mijn andere thuis in de Westhoek. Ik wandelde dus naar Herentals naar het station.
De trein was wel weer een beetje veel reizen vandaag. Mijn timing in Herentals was quasi perfect, ik kon rechtstreeks de trein op die me om 11.03 afzette in Berchem. Daar stond op het scherm met vertrekken een normaal niet bestaande verbinding, om 11.12 naar Deinze. Een trein die niet op het scherm stond was de normale verbinding naar Poperinge van 11.43 . Nu had ik vorige week wel wat opgevangen over werken tussen Gent en Kortrijk dit weekend, ik ging er dus maar vanuit dat er in Deinze vervangingsbussen zouden zijn. Door het vroegere vertrekuur zou mogelijk het verschil van reisduur met de vervangbussen opgevangen worden. Voor dit alles was er niets van extra duiding in Berchem, geen enkele aanwijzing over hoe men richting Kortrijk zou moeten geraken. Bovendien bleken er ook nog, alweer, werken te zijn tussen Berchem en Sint-Niklaas. Net voor mijn trein aankwam hoorde ik dat de 11.12 richting Oostende geen haltes zou hebben voor Gent, wat betekent dat hij via Mechelen rijdt. Wij reden wel via Sint Niklaas en Lokeren maar volgden daarvoor wel de bijzondere route: via Hoboken, Boom, Puurs, Bornem en Temse naar Sint-Niklaas. Daarmee was de “voorsprong” op het schema natuurlijk al opgebruikt en zou ik dus een uur extra onderweg zijn vanwege de vervangbus tussen Deinze en Kortrijk. Overigens was er ook op de trein geen informatie: geen lichtkrant, geen mededeling en geen conducteur. Pas bij het verlaten van Gent kwam er één enkel melding van vervangbussen in Deinze. Zoals men zegt: met de trein is altijd een beetje reizen. Mogelijk had ik toch een uur sneller kunnen zijn als ik in Berchem de trein naar Oostende genomen had, ik had dan misschien in Gent een andere vroegere aansluiting naar Deinze/Kortrijk kunnen nemen die misschien net wel de aansluiting naar Poperinge zou gehaald hebben. Je moet dan in Berchem wel wat informatie krijgen.
Hoe dan ook heb ik een goed “verlof” gehad bij moeder, veel kunnen fietsen en in zowat alle mogelijke richtingen.

https://www.strava.com/activities/4087440209

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s