sport rit 74 Km

Vanmorgen dus de eerste van mijn reeks ochtendritten gedaan. Ik deed nog eens de bergskes maar via een enigszins andere route. Ik reed eigenlijk mijn eigen klassieke bergrit maar dan in omgekeerde richting, je rijdt dan wel over dezelfde wegen maar krijgt toch een gans anders verloop met andere beklimmingetjes. De Kemmel liet ik er in deze richting terug uit, over de kasseien de berg op dan kan ik nog hebben maar over diezelfde stenen omlaag daar begin ik niet aan. Ik korte de rit ook wat in, de lange aanloop die ik in de andere richting meeneem liet ik in deze richting liggen. De rit past dan ook wat beter in de voormiddag.
Ik hoorde Sabinne gisteren in het weerbericht iets zeggen over weinig wind maar heb daar, gisteren noch vandaag, op de fiets maar weinig van gemerkt. Integendeel, ik vond de wind best nog vrij stevig en de beweging in de bomen en struiken bevestigden dat alleen maar. De rit begon dan ook direct behoorlijk zwaar, in stijgende lijn met de wind op de kop.

https://www.strava.com/activities/3867196131

2 gedachten over “sport rit 74 Km

 1. Beste Danny,
  Dagelijks lees ik de fietsperikels op jouw blog en zie dan ook dat de wind blijkbaar niet jouw beste vriend/gezel is. 😦
  Ik ken die metgezel ook, want ik heb destijds ook honderden km’s rondgetoerd in en rond “De” Westhoek. Al moet ik zeggen dat ik nooit veel last heb gehad van die metgezel, ik vond het meer een bondgenoot die er altijd voor me was!
  Een tip:
  Ik stel je voor om te verhuizen naar “de” Limburg:
  1. Prachtige streek om te fietsen.
  2. Heel veel variatie.
  3. Plat én heuvelachtig (naar de taalgrens toe).
  4. Net die dagelijkse ± 5°C meer op de thermometer.
  5. Véél minder wind.
  6. In Km’s net wat dichter bij jouw roots (± 70Km t.o.v. 170Km).

  😉 😉 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s