risicogebied

Het Zuid Eiland van Nieuw Zeeland blijft dit seizoen schijnbaar een risicobestemming, zoals blijkt uit dit artikel uit het Nieuwsblad.

Het betreft hier geen doorgaande weg maar een doodlopend stuk zonder mogelijkheid tot omrijden. Milford Sound is waarschijnlijk één van de populairste uitstappen op het eiland. De meeste betrokkenen zijn dan ook mensen die ’s morgens voor een daguitstap vertrokken uit Queenstown of Te Anau en ’s namiddags niet meer terug geraken, dus zonder toiletzak maar bijvoorbeeld ook eventuele extra medicijnen onderweg zijn.
Uit een blik op de site van de Nieuw Zeelandse verkeersinformatie blijkt dat ook de SH6, die ook mijn trip verstoorde, alweer sinds zondag gesloten is wegens overstromingen. Ook andere wegen, die ik wel gebruikte, zijn momenteel gesloten maar daar is wel de mogelijkheid om ter plaatse om te rijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s