Retranchement 80 Km

Hoera, ik ben eindelijk nog eens terug echt op weg. Niets exotisch, een rondje Nederland met wat extra. Ik kan namelijk niet te lang wegblijven want ik heb voor de tweede helft van augustus iets wel exotisch geboekt, waarvoor ik ook nog wat administratie te doen zal hebben šŸ™‚ .
De eerste moeilijke stap was voor het eerst in drie jaar alles nog eens inpakken en de volgende was om terug te wennen aan een vol beladen fiets. Alles ging echter behoorlijk vlot.
De eerste 25 Km gingen nog over erg bekend terrein, de oude spoorlijn naar Kortemark. Daarna ging het stilaan over op minder frequent gebruikte wegen.
Ik wachtte niet tot in Nederland om windmolens in beeld te brengen. De eerste was de Koutermolen in Kortemark, al is die niet erg in topvorm meer. Later zou nog deze van Damme volgen, die is wel nog in topvorm.
Voorbij Kortemark ging het langs Torhout en het Kasteel van Wynendale maar daar kreeg ik niet veel van te zien. Het Kasteel van Aartrijke, een beetje verder, zag ik wel in volle glorie. Het was ook de ideale plaats voor een picnic.
Daarna ging het via Zedelgem verder naar en langs Brugge. Van Brugge volgde ik de Damse Vaart helemaal tot in Sluis. Voorbij Sluis werd het stilaan tijd om een stopplaats te zoeken.
GeĆ«indigd ben ik op “Minicamping” De Couter in Retranchement bij Cadzand. De term minicamping gebruiken ze trouwens zelf. Ik heb er een mooi en rustig plaatsje, achter de haag en dus met een goed windscherm. Er stond de hele dag al een goed voelbare wind maar echt veel last heb ik er niet van gehad. Hij stond niet altijd maar wel overwegend in de rug.
Op de camping volgde de volgende moeilijke stap, voor het eerst in 3 jaar nog een het tentje opzetten. Ook die ging echter heel vlot, ik heb het niet verleerd.

https://www.strava.com/activities/7118849231

Een gedachte over “Retranchement 80 Km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s